Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Σαν σήμερα (1947) γεννήθηκε η Φάρα Φόσετ

Ακόμη και χωρίς χρώματα, η ομορφιά της αποτυπώνεται στο φακό αψεγάδιαστη

  • Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 [ 20:37 ]

Αν είχατε την ευκαιρία να δείτε την ταυτότητα της Φάρα Φόσετ, θα βλέπατε ότι το πραγματικό της όνομα ήταν Φέραχ Λένι Φόσετ.

Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1947 στο Τέξας. Στα 18 της, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, καθώς ένας ατζέτης που είδε φωτογραφίες της την έπεισε να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλυγουντ. Ξεκίνησε με διαφημιστικά και το 1968 έκανε την πρώτη εμφάνισή της στην τηλεόραση, σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς «Το Τζίνι και η Τζίνυ». Συνέχισε τις εμφανίσεις της στη μικρή οθόνη και ξέφυγε από την αφάνεια το 1976, όταν μια σειρά από πορτρέτα της τραβηγμένα από τον φωτογράφο Μπρους Μακ Μπρουμ πραγματοποίησαν πωλήσεις εκατομμυρίων.

Στις 21 Μαρτίου του ίδιου χρόνου προβλήθηκε στην αμερικάνικη τηλεόραση η τηλεταινία «Charlie's Angels», με πρωταγωνίστρια την ίδια, την Τζάκλιν Σμιθ και την Κέιτ Τζάκσον, στους ρόλους τριών ιδιωτικών ντετέκτιβ. Η απρόσμενη επιτυχία της ταινίας ώθησε τον μεγαλοπαραγωγό Ααρον Σπέλινγκ να τη μετατρέψει σε σήριαλ.

Το πρώτο επεισόδιο μεταδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1976 από το ABC και αμέσως σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις της θεαματικότητας.Το 1982 γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, στο πρόσωπο του ηθοποιού Ράιν Ο' Νιλ. Έζησαν μια θυελλώδη σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα, μέχρι το θάνατό της, χωρίς να παντρευτούν. Καρπός του έρωτά τους υπήρξε ένας γιός, ο Ρέντμοντ Ο' Νιλ (γεν. 1985), που γρήγορα κατρακύλησε στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών.

Το 2006 σε έναν ιατρικό έλεγχο ρουτίνας διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου.

Αντιμετώπισε με καρτερία και γενναιότητα την ασθένειά της, αλλά τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή στις 25 Ιουνίου 2009.

Η περιπέτεια της υγειας της έγινε ντογκιμαντερ με τίτλο «Farah's story» το οποίο ήταν υποψήφιο για ΕΜΜΥ.

Το «Βήμα», εκτός από τη ζωή και το έργο της Φάρα Φόσετ παρακολούθησε και κατέγραψε και τους τελευταίους μήνες της ζωής της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου